Mama-copil
| |

De ce preiau copiii emoțiile mamei?

Atunci când devii mamă, nu se naște doar copilul tău. Tot atunci se naște și o nouă versiune a ta care nu exista până atunci. Să devii mamă poate fi unul din cele mai frumoase dar și mai înfricoșătoare lucruri care ți se pot întâmpla, mai ales dacă nu ai niciun ajutor extern.
De ce? Pentru că în societatea actuală femeile abia se pot îngriji de ele în mod eficient (fizic, psihic, emoțional). Atunci când vine responsabilitatea unei noi vieți, cu toată presiunea perfecțiunii simulate pe Internet de alte mame la fel de nesigure dar dornice de mai bine, sentimentul este copleșitor.
Ce urmează să vă spun acum sper să facă măcar puțină lumină acolo unde există întrebările “Cum influențează mama emoțional copilul?” și “De ce preiau copiii emoțiile mamei?”.
Dacă sunteți sau cunoașteți mame care au observat cum stările lor emoționale se manifestă fizic în corpul copilului, acest articol este pentru voi.
Ați auzit până acum din diverse surse de „energia subtilă”, „straturi energetice” și alte formulări asemănătoare. Când e vorba de corpurile subtile, vrem defapt să spunem ca nu-s (așa) vizibile ca cel fizic.
Deci cand vorbim de corpul/corpurile/straturile subtile, vorbim de anatomia energetică.
Anatomia energetică se referă la „harta” centrilor energetici (chakrele) și de ce părți ale corpului fizic si de ce stări psihologice sunt ei direct legați.
Pe lângă energia noastră proprie, mai avem modul în care ne conectăm energetic cu alții, și când facem asta se creează noi moduri și tipare în care ne conectăm și ne împărtășim energia.
O legătură foarte importantă este legătura mamă-copil.
Atunci când vorbim de cordoane energetice nu vorbim doar de schimb de energie. Totul este energie deci e normal ca ori de cate ori interacționăm cu alții să existe un schimb cât de mic. Fiecare conversație, întâlnire, sau chiar privire implică o interacțiune de energie. E o întâlnire a energiei bazată pe gândurile și sentimentele fiecărei părți implicate. Intuiția noastră și simțurile extrasenzoriale se antrenează constant in astfel de interacțiuni.
Corzile/cordoanele se duc dincolo de schimbul de energie. Sunt linii energetice care se formează între noi si toți acei indivizi cu impact în viața noastră. Ce înseamnă impact? Înseamnă ca ne-au facut sa simtim ceva intens. Toate aceste cordoane formate, aceste linii energetice, crează o țesătură care oglindeste fidel relațiile noastre fizice și emoționale.
Liniile/corzile pot fi concentrate pe inimă (pentru cei mai apropiați de noi), sau pot fi concentrate pe plexul solar, centrul puterii, pentru cei cu care am avut diverse situații legate de control (ei ne-au controlat sau noi pe ei) și tot așa spre și de la toate chakrele, în funcție de specificul lor.
Din toate cordoanele, cordonul mamă-copil e unic pentru că se formează din uter și are și o bază fizică.
Cordonul energetic îl oglindeste pe cel fizic.
Asta înseamnă că acest cordon energetic leagă chakra sacrală a mamei cu chakra plexului solar al copilului.
Mai exact, centrul creativ prin care trece activitatea emoțională a mamei (a doua chakra) e direct legată de voința, puterea personală si constructul mental al copilului (toate asociate cu a treia chakra, a plexului solar).
Ca sa putem intelege pe deplin relatia mama-copil,  e important sa intelegem această linie energetica.
În primele luni de viață, energia acestui cordon o oglindeste pe cea a cordonului ombilical la modul ca energia mamei ajuta la propriu bunastarea și susținerea copilului. Primele luni de viata ale copilului mai sunt numite și „al patrulea trimestru”, și chiar dacă cordonul fizic și placenta nu mai există, din punct de vedere energetic mama își hrănește în continuare copilul, dar cu o energie aparte. De asta e coplesitor pentru o mama sa fie separata de copil in aceasta perioadă.
Ne așteptăm sa ne recăpătăm autonomia asupra corpului nostru după naștere, dar legatura energetică este mai puternică decât oricând în primele luni de viață ale copilului. De asta, cu toate că abia așteptăm să avem o scurtă “vacanță” de 2 ore până la cumpărături și înapoi, cât suntem afară tot cu gândul la copil suntem și în loc de pâine îi mai luăm o bluziță, un ceva, orice, eventual uitând lucrurile importante de pe listă.
Cu timpul, intensitatea mai scade pe măsură ce copilul devine mai independent energetic.
Cordonul mamă-copil este cel prin care mama imprimă în copil constructul mental care il ajuta pe copil sa gestioneze și să proceseze lumea din jurul lui.
Mai e mult de zis pe tema asta, dar e important de reținut că sursa energetică a copilului este mama și in niciun caz nu ar trebui să ne așteptăm să fie invers (caz în care mama caută să își tragă energia de la copil).
De asta grija față de propria persoană e vitală și pentru mamă și pentru copil. Dacă mama nu e bine, copilul nu are de unde să fie bine.
Aveți grijă de voi și prioritizați bunăstarea voastră 🤗
Pentru cei care vă întrebați care este legătura între copii și tați, voi avea un articol pe această temă în Revista Zentastic Arts, în primul număr al revistei, pe siteul ZentasticArts.ro
Cei care doriți citiri pentru copii, aveți mai multe detalii aici
Lenani: parapsiholog și mentor sincretic

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *