Ritualuri
| | |

Ritualuri: dorințe, rugăciuni și intenții

Am mulți ani de când scriu și practic ritualuri, și în timpul ăsta am avut ocazia să observ reacțiile oamenilor la diferite tipuri de ritualuri.

Atunci când oamenii aud de ritual se gândesc la niște elemente magice care o să le peticească viața, la o baghetă magică pe care o lucrezi fin din încheietură și îți desf…ace viața, o zeamă în care aduni chestii aleatorii, le arunci peste cap, scuipi în sân și dimineața găsești ulcica de aur sub pat.

Să fie, să se facă, să se dreagă.

Ce nu înțeleg oamenii, în general, este un detaliu foaaarte subtil dar evident în același timp.

Uite, de exemplu, tu știi care este diferența între rugăciune și intenție?

Rugăciunea este de trei feluri: de laudă/preamărire, de mulțumire și de cerere.

Ia zi tu, care din astea trei este folosită cel mai des?

Exact. Cea de cerere.

“Dă, Doamne, să”, “Doamne-ajută să…”, și alte formulări asemenea, ne fac să cerem constant diverse.

Dar după ce cerem, ce facem?

Păi… nimic. Așteptăm. Și în timp ce așteptăm, ne mai și râcâim nițel craca de sub fund cu un “eh, nu știu dacă o să se întâmple, dar poate…”.

Și aștepți… Și aștepți… Și te gândești că te-a uitat Dumnezeu, îți aduci aminte toate presupusele păcate făcute cu gândul, cuvântul și fapta, și la un moment dat, tot așteptând, concluzionezi.

“Eh, dacă n-am avut noroc…”.

Atunci când setezi o intenție, ce faci?

Ce este, defapt, intenția?

Intenția dorința cu un șut în cur. Adică nu doar îți dorești, dar și ai de gând să faci ceva în sensul ăla. Intenționezi să.

Atunci când intenționezi să ceva, nu mai stai ca conopida și aștepți să se întâmple. Ai gândit-o, ai rostit-o sau scris-o, și o și încarci cu energia necesară manifestării, după care și faci ceva în sensul ăla.

God helps those who help themselves. Dumnezeu îi ajută pe cei care se mai ajută și singuri.

Energia ta, a intenției și acțiunii tale, se va întâlni cu forța Divinității pusă în mișcare și împreună vor conlucra la îndeplinirea visului tău.

Care este diferența între aceste două procese?

De ce îți setezi în cap și în suflet.

Dacă la rugăciune îți cedezi puterea și doar speri să facă altcineva pentru tine, la setarea intenției se pune în mișcare un cumul de forțe care, la un moment dat, va duce la împlinirea țelului tău. Deseori se întâmplă chiar mai bine decât ai planificat inițial.

Acum să ne întoarcem la ritual.

Dacă faci un ritual și apoi stai și speri, nu ești foarte convins, dar speri să se întâmple ceva, ai șanse mari să îl faci degeaba.

Să pice bani, să ți se rezolve problemele, să, să, să.

Dacă, în schimb, faci un ritual participând activ la el, chemând forțele necesare să te asiste, văzând și simțind rezultatul ca fiind împlinit, știind că se va împlini, făcând curățare, împământare și tot ce mai trebuie, atunci energiile se comprimă și se activează toate în timpul acelui ritual și mai departe e doar o chestiune de timp până vei vedea și roadele.

Există forțe în lume și în Univers gata să ne ajute. Trebuie doar să le punem la treabă și să ne folosim de toată puterea pe care o deținem în noi pentru a le pune în mișcare.

Știu, pare simplu de spus și greu de făcut, dar cu puțină practică nimic nu este imposibil.

Să îți fie de folos!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *