Luma plima

Ritual de Luna Plina, Luna Lupilor

Luna plină din Ianuarie se mai numește și Luna Lupilor, datorită nopților liniștite de iarnă în care, dincolo de forfota neobosită a orașelor, lupii se aud urlând. Cu ocazia energiei de început de an, te invit azi să facem împreună un ritual de lună plină.

În mod normal, ținând cont de ciclurile naturii, anul începe odată cu primăvara, când învie natura. Oamenii fac parte din natură chiar dacă mulți au uitat asta, iar după Samhain din Octombrie, când se celebrează recolta și Solstițiul de Iarnă/Crăciun când oamenii se adună la căldură și sărbătoresc, vine Ianuarie, luna în care ne întoarcem iar spre noi și hibernăm în (încă) lungile nopți de iarnă.

O preconcepție legată de luna plină este faptul că, văzând-o în toată splendoarea, ar trebui să ne setăm intenții, să ne punem dorințe, să lansăm gânduri care să ne aducă tot ce ne dorim.

Deseori asta se face pe un fond instabil, încărcat, epuizat, plin de emoții grele, și exact aia este energia din care oamenii setează intențiile. Această încărcătură ne rămâne din anul precedent în care am fost în priză continuu și după care nu am luat nicio pauză. Ne așteptăm ca după un an de activitate continuă să sărim în sărbători, apoi din sărbători în noul an și motoarele să fie în continuare turate.

Atunci când nu scapi de “bagaj” ca să faci loc lucrurilor noi pe care le dorești și care consideri că sunt bune pentru tine, doar conștientizezi și mai tare lipsa acelor lucruri.
E ca și cum ai spune “Sunt epuizat, dar îmi doresc atât de tare să am energie ca să mai fac și X și Y și Z lucru!”. În acel moment doar se intensifică oboseala, îți dai seama că dorința ta e pentru ceva ce îți lipsește, adică energia, și pe măsură ce obosești și mai tare, poți vedea cum materializarea dorinței tale se depărtează tot mai tare de tine și frustrarea crește. Și crește. Și crește. Pentru că știi că până nu te odihnești cum ai nevoie nu o să primești energia mult dorită, pentru că odihna ți se pare calea lungă și mâncătoare de timp, când tu tot ce vrei este energie. Și o vrei ieri, dacă se poate.

Este valabil exemplul ăsta și pentru bani, și pentru succes, și pentru orice altceva îți mai trece prin cap.

De asta acum, la început de an, te invit nu să îți setezi intenții, asta o poți face peste două săptămâni, de Lună Nouă, ci să îți faci o curățare profundă și să renunți la tot ce nu îți mai folosește și încă se află în tine.

Luna plină este pe 7 ianuarie 2023.

Dacă poți ieși afară să faci un foc zdravăn în care să faci ritualul e foarte bine, de unde nu, poți face asta pe balcon sau într-o cameră unde să ții fereastra deschisă.

Ritual de lună plină

Ai nevoie de:

– Fâșii de hârtie

– Ceva de scris

– Un bol de ceramică

– 4 lumânări sau măcar una dacă nu ai mai multe

– Opțional salvie sau Palo Santo

Cum se procedează:

Aprinzi cele 4 lumânări pe care le așezi pe podea, sau dacă nu ai loc pe podea le pui pe o masă orientate spre cele 4 puncte cardinale (pentru a primi energia protectoare necesară) și deschizi spațiul cu o scurtă rugăciune:

În cercul meu sunt numai eu, sunt protejat și curățat, cer asistență divină în noaptea cu lună plină, din ceruri și pământ, ascult-al meu cuvânt, de jos și sus, așa e, cum am spus”.

Sau, bineînțeles, poți formula o rugăciune cum simți tu. Am creat pentru tine această formulare ca să te ajute la conștientizare, prezență, protecție, împământare și conectare. O folosești doar dacă vrei.

Apoi îți poți face împământarea. Îți liniștești mintea și îți imaginezi cum din picioarele tale, prin podea (dacă ești în casă), îți cresc rădăcini care se duc până în inima Pământului. Eliberează din tine toate sentimentele și emoțiile care simți că te încarcă, și dă-i-le Pământului să le ardă. Vezi-le cum curg prin tine, prin picioare și apoi se duc prin rădăcinile tale tot mai jos, în Pământ. De acolo, cu rădăcinile bine înfipte, primești iubire de la Mama Pământ, energie pe care o simți cum intră prin picioare și se oprește în inimă.

Dacă ai salvie sau Palo Santo, poți face fumigație de curățare a energiilor din cameră.

Acum scrii pe fâșiile de hârtie lucrurile pe care le simți, care s-au tot “depozitat” dar nu îți mai servesc.

Pe fiecare hârtie în parte scrii sub forma următoare: Renunț la… Furie, nesiguranță, victimizare, autosabotare, preconcepții, sărăcie, rezistență, judecată, tristețe, neputință, etc. Câte una pe fiecare hârtie.

Atunci când ai terminat, pui bolul în mijlocul lumânărilor și aprinzi fiecare hârtie în parte.

În timp ce arzi fiecare hârtie și îi dai drumul în bol, spui “Renunț de bună voie la tot ce nu-mi servește”.

Simt să fac aici o mențiune. Faptul că renunți la toate lucrurile care știi că nu îți fac bine, nu înseamnă că o să rămâi gol. A nu renunța la ce sau cine îți provoacă suferință doar pentru că este familiar și apoi îți e că nu mai rămâi cu nimic, că n-o să mai simți nimic sau că o să apară frica de necunoscut, pentru că nu știi cu ce o să înlocuiești sentimentul sau persoana, doar te ajută să te sapi singur, și te scufunzi din ce în ce.
Dă-ți voie, permite-ți să ajungi tabula rasa, la un recipient gol pe care apoi îl poți umple cu ce alegi tu să simți.

Vei ajunge de la “simt asta pentru că nu am încotro, este în mine, ne tolerăm, aia e” la “simt asta pentru că asta aleg să simt, mă bucură acest sentiment, mă face să mă simt foarte bine”.

Apoi vei vedea că oe măsură ce alegi să simți ceva și să pui energiile în mișcare, îți vin și mai multe ocazii în care să ai posibilitatea de a retrăi acel sentiment pe care l-ai ales. Dar despre asta vom mai vorbi altă dată.

În timp ce arzi hârtiile, nu îți lăsa mintea să o ia grațios pe câmpii. Fii doar acolo. Simte. Fii atent la ce simți și unde în corp se simte. La final aruncă afară cenușa și golește bolul.

Încheie cercul mulțumind pentru asistența primită.
Mulțumește cerului, Pământului, ghizilor tai, divinității.
Trage de 3 ori aer în piept, profund, și simte eliberarea în inimă.

Stinge lumânările și mai departe poți medita dacă vrei, sau poți admira Luna plină.

Special am făcut acest ritual fără cristale, fără materiale complicate, doar cu ceva ce este la îndemâna oricui.
Să îți fie de maxim folos!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *